Home България Информация Между 5 и 10 см е снежната покривка в Софийска област

Между 5 и 10 см е снежната покривка в Софийска област

2 min read
0
0
9
Сняг

Предупреждение за лошо време и снеговалежи в Северна и Западна България. От Агенция Пътна инфраструктура предупреждават шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимна обстановка.

loading...

Снегът вали от късно снощи и продължава и в момента. Директорът на Областното пътно управление – София, инж. Румен Сачански заяви в “Денят започва” по БНТ, че на терен в момента работят около 160 машини.

“На магистрала “Тракия” снеговалежът е по-слаб. Но и там работят колегите. Няма затруднения в движението. Засега няма въведени ограничения. Надявам се и през целия ден да не се налага да въвеждаме ограничения и за тежкотоварно, и за леко движение. Ако колегите се справят от почистващите фирми, мисля, че няма да има затруднения, тъй като следобед дават валежът да спре”, обясни Сачански.

Всички проходи са проходими при зимни условия. Водачите трябва да тръгват с подготвени автомобили и пълни резервоари.

“От снощи най-много сняг имаше на Петрохан. Между 5 и 10 см е снежната покривка в цялата област. Засега няма навявания, синоптиците предвиждат силен вятър, но засега няма места с големи снегонавявания. Снегорините работят нормално и пътното платно е почистено”, каза още инженерът.

Около 3000 са снегорините, които почистват в цялата страна към този момент. Пътищата се обработват и със смеси за заледяване.

Източник: БНТ

Load More Related Articles

Check Also

Студено и слънчево начало на седмицата

Днес ще бъде слънчево с повече облаци над североизточните райони. Ще духа слаб, в Северна …