Home България Информация Оранжев и жълт код за горещо време днес, 12 август

Оранжев и жълт код за горещо време днес, 12 август

1 min read
0
0
175
Оранжев и жълт код днес

Жълт код за високи температури е в сила за почти цялата страна на 12 август, оранжев ще бъде кодът за област Благоевград, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

loading...

Оранжевият код означава, че времето е опасно. В Благоевградска област се очаква след обяд в по-голямата част от областта температурите да достигнат и надхвърлят 38°.

При оранжев код синоптиците предупреждават, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Жълтият код ще важи за 23 области на страната: Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Софийска област, област София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Синоптиците предупреждават за възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Жълт код за силно вълнение на морето ще важи за крайбрежието на област Бургас. Очаква се усилване на вълнението до 3-4 бала.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Слънце преди обяд, облаци и превалявания след обяд

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отд…