Home България Информация Оранжев код за проливни дъждове в 6 области днес

Оранжев код за проливни дъждове в 6 области днес

2 min read
0
0
8
Оранжев код

Оранжев код за интензивни дъждове е в сила за 6 области в страната за 12 януари, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

loading...

Оранжев код е обявен за областите Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали и Смолян, в които ще има значителни валежи от дъжд, със сумарни количества между 35 и 65 mm. Валежите от дъжд ще продължат във всички области, като ще бъдат по-силни ще са до сутринта. В област Сливен в старопланинските райони над 1000 метра ще вали сняг.

Жълт код за обилни количества валежи е в сила за областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна.

Там се очакват количества между 20 и 35 mm, като валежите ще са по-силни до сутринта. В област Велико Търново в старопланинските райони над 1000 метра ще вали сняг.

Жълт код за сняг и поледица е обявен за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София-област, София-град и Перник. В тези области с понижението на температурите до сутринта ще има условия за заледявания и поледици.

На морето по цялото крайбрежие в страната, на територията на областите Бургас, Варна и Добрич, е в сила и жълт код за силен вятър с пориви от 14 м/сек (7 по Бофорт) и вълнение, което ще достига 4 бала.

Load More Related Articles

Check Also

Студено и слънчево начало на седмицата

Днес ще бъде слънчево с повече облаци над североизточните райони. Ще духа слаб, в Северна …