Home България Новини от регионите 2-годишно дете в тежко състояние след падане от трети етаж на болница във Варна

2-годишно дете в тежко състояние след падане от трети етаж на болница във Варна

1 min read
0
0
218
Хирурзи

2-годишно детенце е в изключително тежко състояние с опасност за живота, след като падна от стълбищна площадка от третия етаж в МБАЛ “Св. Анна” във Варна, съобщава “Канал 3”.

На извънредна пресконференция зам.-изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев поясни, че сутринта детето е открито на стълбите в двора на терапевтичния корпус на болницата.

“Момченцето е с тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив, оток на мозъка и с наранявания по двата бели дроба. То е в изключително тежко общо състояние”, съобщи д-р Антон Станев. Лекарски екип в момента оперира пострадалото дете.

“Пострадалото 2-годишно дете в болница “Света Анна“ във Варна е на паднало от около три етажа височина”, съобщи говорителят на ОДМВР – Варна Ивана Милева. “Детайлите около самия инцидент са факти, които ще се изясняват в рамките на досъдебното производство.

По първоначална информация 2-годишното дете е паднало през парапета на междустълбищната площадка в старата сграда на болницата. Там се намира родилното отделение. При падането то е получило тежка черепно-мозъчна травма и е в критично състояние.

Зам.-изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев съобщи, че детето не е пациент на болницата, а е било на свиждане в родилното отделение. Предстои да стане ясно защо детето се е намирало в болничното заведение, въпреки обявената грипна епидемия в област Варна, която забранява свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Варна до 4 февруари.

Според д-р Антон Станев детето е било придружавано от двама души, като все още не е ясно дали те са родителите му.

Разследват се детайлите и обстоятелствата около случилото се. Образувано е досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Load More Related Articles

Check Also

Жегата взе жертва. Мъж почина на моста към парка в Ямбол

Мъж почина днес на моста към парка в Ямбол в горещите часове на следобеда, съобщи наш репо…