Home България Новини от регионите Без сватби и кръщенета в Благоевград

Без сватби и кръщенета в Благоевград

1 min read
0
0
5
Коронавирус

В една от най-засегнатите области от коронавируса – Благоевград, въвеждат допълнителни мерки срещу разпространението на заразата. Забраняват се семейните събирания на закрито, сватбите и кръщенетата, а контролът ще бъде затегнат. Само за ден новите случаи на коронавирус в областта са 91.

loading...

Болницата в Гоце Делчев работи в извънреден режим от седмици насам. Лекари, сестри и санитари са преуморени, а болните не спират да прииждат.

„Отделението е пълно, работим с пълна пара, една сестра прави между 80 и 90 манипулации на смяна, което не знам дали е редно да се прави”, каза д-р Костадин Итев, началник на Инфекциозно отделение в МБАЛ Иван Скендеров.

За да няма върнати пациенти, от здравното министерство спешно осигуриха 10 допълнителни легла за болните в Гоце Делчев. Това обаче е абсолютният максимум и от болницата с тревога очакват момента, в който вече няма да могат да приемат никого.

„Като стигнем до този момент, ще ги пренасочваме към Разлог и вече Благоевград”, поясни : д-р Петър Филибев, директор на МБАЛ “Иван Скендеров” – Гоце Делчев.

Проблемът с недостига на специалисти в интензивните отделения остава сериозен в целия регион.

„Не е достатъчно само с един специалист да работят инфекциозните отделения, да не говорим за Сандански и Разлог, които нямат такива”, каза д-р Весела Мончева от РЗИ Благоевград.

Кризисният щаб в Благоевград прецени, че крайни мерки засега не са необходими. Кметът Румен Томов обясни големия брой заразени в областта с многото тестове. И настоя препоръката на здравния министър да не се пътува до Благоевградско,  да не се спазва.

„Какво означава да не се идва в Благоевград, ние да не смее някоя зона с особено внимание в държавата. Това не го приемам! Мисля, че е крайно неуместно да се правят такива изявления от такива високопоставени хора”, каза кметът на града Румен Томов.

Източник: КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

83 нови случая на Covid-19 в дома “Качулка” в Сливен

83 са новите случаи на Covid-19 в Дома за хора с умствена изостаналост “Качулка̶…