Home България Новини от регионите Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

2 min read
0
0
4
Линейка

Област Благоевград се нарежда на второ място по брой заразени с COVID-19. 31 са новите случаи, като само 6 от тях са в града. Ситуацията по отношение на приема в болниците е доста динамична, почти навсякъде отделенията са пълни, съобщи БНТ.

loading...

През последното денонощие в областта най-много са новорегистрираните заразени с COVID-19 в Разлог, следвани от Благоевград, Петрич и Сандански.

Във всички болници, където се лекуват заразени с коронавирус, свободните места почти са изчерпани. Засега в здравните заведения се справят с медицинския персонал, но са на ръба на възможностите си.

Ковид отделението в Разлог е пълно, всички 45 легла за пациенти с ковид са заети. В болниците в Гоце Делчев и Сандански ситуацията също е тежка, заради постоянно нарастващия брой на пациенти с коронавирус, които имат нужда от хоспитализация.

Д-р Калоян Калоянов – директор на РЗИ -Благоевград: Колегите там правят всичко възможно за откриване на нови легла, така че при поискване от тяхна страна, разбира се, че ще се разреши разполагане на нови легла в нови отделения. Никой няма да бъде върнат, пациент с ковид доказан.

В Благоевградската многопрофилна болница разкриват ново, трето ковид отделение с 15 легла.

Load More Related Articles

Check Also

Опасно мръсен е въздухът в София, Перник, Благоевград, Варна и Бургас

Отново опасно мръсен въздух на много места в страната тази сутрин. Данните на измервателни…