Home България Новини от регионите Броят на заразените с коронавирус в Ямбол расте

Броят на заразените с коронавирус в Ямбол расте

2 min read
0
0
311
2019-nCoV

Расте броят на заразените с коронавирус в Ямбол. Само вчера потвърдените положителни проби са 8, а вече има и 3 жертви. Вчера кметът на Ямбол отправи призив към медиците от цялата страна да помогнат на болницата, която изнемогва.

loading...

Наблюдава се една доста тревожна тенденция за утрояване на приема на пациенти със съмнения за коронавирус. Голяма част от тях дават положителни проби, каза за БТВ „Тази сутрин” д-р Димитър Рунков, прокурист на МБАЛ “Свети Пантелеймон”.

Болните са настанени в две отделения – инфекциозно и белодробно. В инфекциозното отделение се намират 24 пациенти, от които 18 са положителни за COVID-19. В белодробното са доказани пет случая, които са изолирани.

Ако тази тенденция продължава, не само едно отделение, а голяма част от звената в болницата ще станат COVID звена, поясни д-р Рунков.

Инфекциозното отделение е на прага на възможностите си. Вариант е други звена да бъдат ползвани за по-леки и сравнително средно тежко болни.

Предлага се радикална мярка – училище в ромския квартал „Райна Княгиня” да бъде отделено като стационар и там да се настаняват хората, които изчакват да се потвърдят положителните проби.

Load More Related Articles

Check Also

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

Област Благоевград се нарежда на второ място по брой заразени с COVID-19. 31 са новите слу…