Home България Новини от регионите Хиляди излязоха в Габрово на бунт срещу бруталния цигански побой над продавач. Видео

Хиляди излязоха в Габрово на бунт срещу бруталния цигански побой над продавач. Видео

1 min read
0
0
429
Протестът

Хиляди габровци излязоха на протест срещу случващото се през последните дни в Габрово. Повод за гнева на гражданите е бруталният побой, нанесен от трима цигани над служител в денонощен магазин в града, предават Канал 3 и gabrovonews.bg.

loading...

Спонтанният протест прерасна в шествие и завърши пред сградата на следствения арест, където се наблюдаваше блъскане между протестиращите и органите на реда.

Тримата цигани, които пребиха продавач в денонощен магазин в неделя вечерта, са задържани, стана ясно от съобщение на ОДМВР – Габрово. Бруталният побой в магазина е от неделя след 22 ч. в магазин “2+2” в на ул. “Николаевска” №11. Пострадалият продавач е на лечение в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” с лека телесна повреда, без опасност за живота. Публикуваното видео от боя предизвика силно възмущение в социалните мрежи.

Първоначално биячите са задържани, но освободени след 24 часа. Днес отново бяха прибрани. Тримата са с криминални регистрации: 21-годишен от с. Калейца (общ. Троян), 30-годишен от Габрово и 20-годишен от с. Парчовци (общ. Габрово). На тримата им е наложена полицейска мярка задържане под стража за 24 часа.

Кметът на Габрово Таня Христова свика началниците на Областната дирекция на МВР и Районното управление на МВР с настояване за масови проверки на всички адреси, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент. Кметът обяви, че ще поиска допълнителни сили от МВР, ако тези в Габрово са недостатъчни.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Плажовете в Слънчев бряг са готови за първите туристи

Трите плажни ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, са в изряден вид и готови д…