Home България Новини от регионите От днес Перник е на облекчен воден режим

От днес Перник е на облекчен воден режим

1 min read
0
0
11
Без вода

С пускането в експлоатация на новия водопровод от село Мало Бучино от днес Перник е на облечен воден режим. Перничани и жителите на населените места, които се водоснабдяват от язовир „Студена“ ще имат вода по 16 часа в денонощието, а режимът ще бъде в сила само нощем.

loading...

Тази сутрин водата на перничани беше пусната в 6 часа. Водоподаване ще има до 22 часа, съобщи БНР.

За да се премине на по-лекия режим освен, от язовир „Бели Искър” ще продължават да се черпят известни количества вода и от язовир „Студена”.

За месец април ВиК Перник е поискало от МОСВ разрешение за ползване на 780 000 куб. м вода от София и още 300 000 куб. м от язовир „Студена”, съобщи управителят на водното дружество Борислав Иванов.

Договорът със „Софийска вода” е подписан. Засега Иванов се въздържа да обяви цената, която ВиК ще плаща за водата от София. По думите му тя все още не била окончателна. Той увери обаче, че на този етап цената на водата за населението остава непроменена.

Иванов апелира към абонатите да си плащат сметките.

През последните месеци има драстичен спад на постъпленията в дружеството и ако задълженията продължават да не се плащат, ВиК ще бъде изправена пред нова – този път финансова криза, каза Иванов.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Пета градска болница в София е временно под карантина

Пета градска болница в София временно е под карантина, съобщи “По света и у нас̶…