Home България Новини от регионите Приказка за доброто в община „Тунджа“

Приказка за доброто в община „Тунджа“

2 min read
0
0
20
Приказка за доброто

В с. Бояджик, през 1999 година, е основан Боксов клуб „Априлец“. Това е първият селски лицензиран боксов клуб в Европа. Под вещото ръководство на Димитър и Тодор Мутафови, клубът веднага се нарежда сред първенците в държавата, като успехите са не само при мъжете, но и при жените – успехи на републиканския ринг, успехи на международния ринг. Баща и син Мутафови привличат много млади хора да се занимават с бокс, което значи здраве, трудолюбие, упоритост. Този спорт учи на дисциплина, решителност, упоритост и още много други качества, от които всеки човек се нуждае. Възпитават се хора. Един от тях е Стамен Пенчев. Той се състезава за боксовия клуб цели 10 години- от 2006 до 2016 година. През всичките тези години е сред най-добрите боксьори, носители на призови места през годините. Завършва Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, гр. Ямбол. След като спира състезателната си дейност, завършва УНСС в гр. София. Съдия по бокс е. И все пак най-големите му постижения – добротата и щедростта – остават извън ринга.

loading...

На 6 май 2020 г. Стамен Пенчев подари лаптоп на Господин Станчев Иванов, състезател по бокс в БК „Априлец“, ученик от седми клас в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик , който има нужда за да участва ефективно в дистанционното обучение. Пожела на развълнувания от подаръка ученик лаптопът да му помогне в обучението и да постига успехи не само в бокса, но и в учението. Подари му и книгата „Никога не се предавай“ историята на Детелин Далаклиев, написана от Георги Стоянов. Емоционално четиво, което дава яснота, за първите стъпки в бокса, каква е цената, за да успееш. За да сбъднеш мечтите си. За да бъдеш голям. Голям човек. Голям спортист. Голям приятел. Трогателен момент!

Приказка за доброто
Приказка за доброто

Отправяме към Стамен Пенчев пожелания за добро здраве, благополучие, сила и енергия за преодоляване на всички лични и професионални предизвикателства! Пожелаваме му да запази своята вяра в доброто и да я предавате на всички около себе си, за да се случват в живота ни малки, но реални чудеса!

Последвайте примера на Стамен, за да може и на други деца да се осигури достъп до онлайн пространството! Зарадвайте дете с електронно устройство!

Load More Related Articles

Check Also

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

Област Благоевград се нарежда на второ място по брой заразени с COVID-19. 31 са новите слу…