Home България Новини от регионите Равен достъп до образование за всеки ученик от община „Тунджа” във време на извънредно положение

Равен достъп до образование за всеки ученик от община „Тунджа” във време на извънредно положение

1 min read
0
0
23
Равен достъп

Община „Тунджа“ осигурява 150 лаптопа и 23 таблета за семейства на деца от селата, включени в състава й, които нямат в дома си достъп до интернет. Директорите на учебни заведения ще обезпечат ваучери за интернет за тези семейства. По този начин общината и учебните заведения с обединени усилия гарантират равен достъп до образование за всяко дете от общинската образователна инфраструктура в тази извънредна ситуация, в която дистанционната форма на обучение е единствената алтернатива.

loading...

Общината очаква и финансиране на проектно предложение за още 50 таблета с включен пакет за интернет, които също ще бъдат предоставени на учебните заведения за целите на дистанционната форма на образование.

Средствата за закупуването на устройствата- лаптопи и таблети са осигурени от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието и в неравностойно социално положение, а тези за таблетите – с ресурса на европейското и друго проектно финансиране. По този начин общината за пореден път консолидира ресурси от различни източници, за да отговори на очакванията и потребностите на хората, а в случая – да гарантира равен достъп до образование за всяко дете в тази извънредна ситуация.

Хора с големи и щедри сърца също се включиха в инициативата на общината. Адвокат Марина Ангелова от Ямболска адвокатска колегия осигурява лаптоп и таблети за семейството на Недялка Кирчева от село Овчи кладенец, в което 3 от децата са ученици.

След статията на журналистката Силвия Георгиева от вестник „Сега”, в която е разказана историята на семейството на Радостина и Евгени Кирови от село Генерал Инзово и техните 4 деца, щедри хора с големи сърца даряват два лаптопа за целите на образованието им. Това са учителят от Аксаково Варненско Веселин Добрев и фотографът от София Васил Николов. Благодарим им и сме сигурни, че и други щедри хора ще последват техния пример!

Ако искате да направите подарък на дете, което няма компютър, можете да се свържете с община „Тунджа”.

Load More Related Articles

Check Also

83 нови случая на Covid-19 в дома “Качулка” в Сливен

83 са новите случаи на Covid-19 в Дома за хора с умствена изостаналост “Качулка̶…