Home България Новини от регионите ТУНДЖА МОЖЕ – една кауза, която обединява общности

ТУНДЖА МОЖЕ – една кауза, която обединява общности

1 min read
0
0
97
Тунджа може

Кампанията „Тунджа може“- 5 тона съпричастност от и за хората на общината.

На 21 септември 2019 г. беше финалът на благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки „Тунджа може“. В село Безмер на младежкия фестивал „Тунджа -творчество и иновации”, община „Тунджа“ дари Мобилните електрокардиографи на спешните центрове в селата Скалица и Тенево.

За периода от стартиране на кампанията 21 май 2018 г., до обявения финал през месец септември 2019 г. са събрани общо 5 тона капачки. Това не са просто капачки, това е израза на доверие на всички, които се включват в кампанията. За това количество са допринесли хора от всякаква възраст, от много детски градини, училища, фирми, кметства, читалища, пенсионерски клубове и жители на община „Тунджа“, както и други населени места.

Тунджа може
Тунджа може

За този период се организираха и две благотворителни обществени инициативи, които се проведоха през 2018 г. съвместно с читалищата и пенсионерските клубове. В село Генерал Инзово празника на традициите – „Модата се мени, фолклорът остава“, и в село Безмер младежкия фестивал „Тунджа творчество и иновации“.

Закупуването на ЕКГ апаратите нямаше да е факт без финансовата подкрепата и на фирмите „Ексклузив-Калин“ и „Афиа“.

Големият смисъл на тази инициатива беше да провокира общата съпричастност, без значение на възраст, материално положение, социален статус. По този начин всички, които се включиха в кампанията имаха възможност да обединят усилията си в името на най-голямата ценност- здравето.

Load More Related Articles

Check Also

Община Тунджа забрани ползването на питейна вода за небитови нужди

Във всички села 44 на община Тунджа се забранява ползването на питейна вода за небитови ну…