Home България Новини от регионите Училище в Ямбол може да се стане болница за пациенти с короновирус. Целият ромски квартал е под карантина

Училище в Ямбол може да се стане болница за пациенти с короновирус. Целият ромски квартал е под карантина

2 min read
0
0
462
Коронавирус

Целият ромски квартал в Ямбол е поставен под карантина, полиция и жандармерия следят за реда в района. До крайната мярка се стигна след драстичен скок на заразените с коронавируса в ромския квартал на града и неспазване на ограничителните мерки, предаде БНР.

loading...

14 улици и два жилищни блока вече попадат в обхвата на карантинираната зона. Пренасочен е и градският транспорт в района.

През последните няколко дни в инфекцизното отделение на областната болница са приети голям брой пациенти и капацитетът се изчерпва, категоричен е прокуристът на лечебното заведение д-р Димитър Рунков. Той предложи едно от училищата в ромския квартал да бъде преустроено за хоспис и в него да се настаняват заразените с коронавируса, съобщи още БНР.

В областта от началото на извънредното положение са диагностицирани 35 души с Covid-19, 4- ма са починалите. В инфекциозното отделение в момента са настанени 18 пациенти.

Заради липса на персонал там дават дежурства лекари от другите отделения в болницата.

Вчера положителните проби бяха 8. Днес по данните на НОЩ те са 12.

Ако тенденцията продължи, голяма част от звената в болницата, ще станат Ковид-звена, каза пред Би Ти Ви д-р Димитър Рунков.

Кметът на Ямбол отправи вчера призив към медиците от цялата страна да помогнат на болницата в града, която изнемогва.

Load More Related Articles

Check Also

Болници в Благоевградско са на ръба заради липса на легла за пациенти с COVID-19

Област Благоевград се нарежда на второ място по брой заразени с COVID-19. 31 са новите слу…