Home България Новини от регионите В София 87 снегопочистващи машини са обработили пътищата срещу заледяване

В София 87 снегопочистващи машини са обработили пътищата срещу заледяване

1 min read
0
0
66
Зимна обстановка

Във връзка със валежите от сняг тази нощ в София 87 снегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и снегопочистване. Снеговалежът е бил най-интензивен в планинските райони на Столична община – Кремиковци, Нови Искър, Витоша и Панчарево. Със смеси срещу заледяване са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, основни улици в районите и опасни и стръмни участъци, съобщиха от пресцентъра на СО.

loading...

На места е извършено и избутване на снежна маса.

В планината Витоша снегопочистване и опесъчаване е направено на пътищата „Драгалевци- Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Продължава работа в разпръскването на смеси по основни улици в някои квартали в районите Витоша, Панчарево и Кремиковци.

Към момента градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути.

Екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на сигнали за паднали клони, дървета и ламарини в следствие на вятъра.

През деня, прогнозата е за „жълт код“ и се очаква валежите от сняг да продължат. Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Източник “Канал 3”

loading...
Load More Related Articles

Check Also

От днес Перник е на облекчен воден режим

С пускането в експлоатация на новия водопровод от село Мало Бучино от днес Перник е на обл…