Home България Новини от регионите Войводиново се надигна! Близо 250 души тръгнаха към циганската махала! Полицията ги спря. Видео

Войводиново се надигна! Близо 250 души тръгнаха към циганската махала! Полицията ги спря. Видео

1 min read
0
0
263
Войводино на бунт срещу циганите безчинства

Близо 250 души се събраха пред цъквата в пловдивското село Войводиново в подкрепа на пребития от цигани мъж вчера, а също и срещу циганския произвол.

Недоволни жители коментираха, че поведението на циганите е недопустимо и че държавата ни е завладяна от тях.

Протестиращите се насочиха към циганската махала в селото, поведени от местна жителка.  Два буса на “Специлиазирани полицейски сили”  обаче препречи пътя на войводиновци. Органите на реда са в пълно бойно снаражение. Логично се стигна до напрежение между двете групи.

Припомняме, че военнослужещ бе пребит заради забележка на пътя. Инцидентът стана около 13,30 ч. след ритуала по ваденето на Богоявленския кръст. Мъжът направил забележка от автомобила си на двама младежи да се дръпнат от пътното платно, при което те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници. Според очевидци, след минути на мястото се събрали 20 роми с колове.

По случая са задържани двама мъже на 17 и 21 г. заради нанесения побой на 33-годишния военнослужещ. Пострадалият бил откаран в болница, а по-късно освободен за домашно лечение.

Източник: Glas.bg

П.П. Навсякъде думите ром, ромска, роми са заменени с циганин, циганска и цигани, защото няма такова животно ром. За незнаещите ром е циганин на цигански.

Load More Related Articles

Check Also

11 българо-гръцки събор

На 9 юни 2019 г., в с. Голям манастир, в местността „Църквичката”, се проведе 11-тия…