Home България Новини от регионите Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

2 min read
0
0
7
Училище

Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Областният кризисен щаб взе това решение след предложение на Регионалното управление по образование в града.

loading...

По предложение на Регионалното управление по образование в Пловдив, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Такива са и указанията на Министерството на образованието. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Предложението е в интерес на учениците, които ще кандидатстват или ще държат матура – заяви за БНТ началникът на регионалното управление по образование.

“Това са 7 клас, които ще кандидатстват лятото… 8-и клас са нови за училищата… 10 клас, на които им предстои външно оценяване и 12 клас нашите зрелостници”, каза Иванка Киркова.

От 180 училища в областта половината са заявили че искат да работят комбинирано в електронна среда и присъствено

“Така наречения смесен тип на обучение – 10 учебни дни в училище, 10 учебни дни вкъщи в електронна среда”, каза Десислава Стаменова – директор на ОУ „Драган Манчов”- Пловдив.

По-голяма част от близките на учениците в пловдивско са съгласни с мерките за ограничаване на контактите в учебните заведения.

Поне до Нова година смятам че трябва да са на дистанционно обучение за да се овладее заразата

За една седмица в Пловдивска област са заболели 18 учители и четирима ученици като само един ден няма констатирани случаи на КОВИД в училищата.

Load More Related Articles

Check Also

Затварят пътя Бургас – Созопол заради наводнение, реките Отманлийска, Маринка и Изворска излязоха от коритата си

Поради преливане на големи количества вода в пътното платно се затваря пътят Бургас –…