Home България Новини от регионите Вятър с бурни пориви създаде проблеми в Западна България

Вятър с бурни пориви създаде проблеми в Западна България

1 min read
0
0
228

Силният вятър остави без ток потребители в общините Враца, Мездра и Мизия. Екипи на елекроразпределителното дружество ЧЕЗ работят за възстановяване на захранването.

loading...

От бурния вятър са нанесени много щети по сгради и обекти във Враца

Засегнати покриви и фасади на сгради, потрошени стълбове, изкоренени дървета и паднали клони. Това са част от щетите, които от вчера причинява силният вятър. Поривите му достигат до 100 километра в час.

Очевидци разказаха пред БНР:

“Падна една огромна ламарина – с размери, може би, два на метър и нещо. И точно преди това беше минала една жена. Ламарината според мен беше смъртоносна, тежка и докато ние се спасявахме от вятъра, паднаха още четири- пет ламарини наведнъж. Видяхме обърната будка, видяхме изкоренено дърво, много керемиди имаше счупени, стъкла, общо взето доста страшно”.

Силният вятър наклони коледното дърво в центъра на града. Повредена е и найлоновата шатра на заведението, част от Коледния базар.

Предупредителен жълт код за силен югозападен вятър остава в сила за три четвърти от България

Жълт код е обявен за областите на север от Стара планина, за цяла Източна България, както и за Софийска, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Кърджалийска и Хасковска област.

Предупреждение има и за утре, но за по-малко области

Жълт код е обявен за утре за Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново и Русе, както и за областите на юг от Стара планина. В тези райони се очаква да духа вече северозападен вятър, отново с пориви до над 80 километра в час.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Проливен дъжд над Варна в ранното утро

Проливен дъжд се изля над Варна в ранните часове на деня. Около 5:30 часа днес над морскат…