Home България Новини от регионите Ямбол ще отбележи 6 май с литийно шествие и военен марш

Ямбол ще отбележи 6 май с литийно шествие и военен марш

1 min read
0
0
291
Ямбол ще отбележи 6 май

По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол Георги Славов и началникът на военния гарнизон подп. Милен Димитров канят всички жители и гости на Ямбол да бъдат част от празничните прояви в града.

loading...

Отбелязването на Св. вмчк. Георги Победоносец ще започне от 8:30 часа в храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“ с отслужването на празничната Света литургия. По традиция от храма в 10 часа ще тръгне лития с иконата, в която е вградена частица от мощите на светеца по маршрут: ул. „Св. Георги“, „Ат. Кратунов“, „Индже войвода“, „Г. Дражев“, „Цар Ив. Александър“, пл. „Освобождение“, ул. „Г. Раковски“, площадно пространство пред община Ямбол.

С тържествен ритуал по издигане на националния флаг, отслужване на молебен и марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон в 10:30 часа пред сградата на общината ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Българската армия.

В рамките на честването от 11.30 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена презентация, посветена на участието на 29-ти пехотен Ямболски полк в Първа световна война 1915-1918г., с лектор инж.Теодор Масов. Традиционно, 6 май е ден на отворени врати в ямболския военен музей, като от 10.00 до 16.00 часа всеки може да разгледа експозициите при вход свободен.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Отново порой над Ямбол

Над Ямбол отново се вихри лятна буря. Малко преди 17 часа тази вечер заваля пороен дъжд, п…