Home България Новини от регионите Ямбол ще почете 9 май – Ден на победата над фашистка Германия и Ден на Европа

Ямбол ще почете 9 май – Ден на победата над фашистка Германия и Ден на Европа

2 min read
0
0
12
Паметник на Георги Дражев и загиналите във войните

Ямбол ще почете празничния 9 май, обявен за Ден на Европа и Деня на победата над хитлеристка Германия.

loading...

В 9:45 часа започва програмата на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци в квартал „Каргон”.

Тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще участва представителна част от Ямболския гарнизон.

В 11:00 часа започва празничното матине на Камерен оркестър „Дианополис“ с участието на гост-диригент Григор Паликаров и гост-музикант Цвета Паликарова /флейта/ в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. Почитателите на класическата музика ще чуят изпълнения на произведения на Вивалди, Хайдн, Чайковски, Сибелиус, Кванц, Елгар.

Със същия начален час е организираното от Руски клуб „Съотечественик“ поздравление по повод празника и поднасяне на цветя на паметните плочи на загиналите в Ямболския край съветски воини, което ще се състои в Градски парк – Ямбол.

В 13:00 часа в Музея на бойната слава, в който е обявен ден на отворени врати по повод двойния празник, започва концертът на Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ с ръководител Елена Иванова.

Load More Related Articles

Check Also

Порой с градушка над София

Проливен дъжд с градушка се изля за минути този следобед над София. Наводнени са улици и п…