Home България Образование България отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

България отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

2 min read
0
0
16
Св. Св. Кирил и Методий

България отбелязва Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

loading...

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев и представители на служебното правителство ще положат цветя пред паметника на светите братя пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

София посреща празника с пъстра програма от концерти, парад на буквите и художествени инсталации.

Днес от 9″00 ч. пред Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека ще има музикална програма с участието на детски състави.

Балони с българските букви ще полетят по традиция в небето. В 10:30 ч. от пл. „Славейков“ ще стартира “Парад на буквите”, а от 12.00 ч. пред Народен театър “Иван Вазов” започва празничен концерт с участието на близо 400 ученици от София.

С „Вход свободен“ ще работят парк-музеят „Врана“, Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ, както и Зоологическата градина.

Load More Related Articles

Check Also

По Вариант 1 ще пишат седмокласниците на НВО по математика

По Вариант 1 от два възможни ще пишат учениците от 7-ми клас на изпита по математика от На…