Home България Политика и власт Борисов дойде в парламента и разпореди: 1 лев партийна субсидия

Борисов дойде в парламента и разпореди: 1 лев партийна субсидия

1 min read
0
0
82
Бойко Борисов

Бойко Борисов изненадващо се появи в Народното събрание тази сутрин и обяви новата си популистка идея – партийната субсидия да стане 1 лев. Кабинетът бил реши още вчера да внесе законопроект, който сваля субсидията от 11 лева на глас на един лев. Борисов лично уведомил и парламентарната група на ГЕРБ за решението си.

Вчера взехме решение на МС, сутринта се събрах с групата и вкарваме закон за 1 лев субсидия. Да видим тогава как ще е оправят партиите на следващите избори, как ще плащат на социолози и политолози, закани се вождът на ГЕРБ. И отсече, че повече нямало да търпи “върху ГЕРБ да се упражнява който и да било”.

Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери – няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените, продължи със заканите премиерът.

И обясни как със спестените от партийните субсидии пари ще се строят детски ясли и градини.

Толкова ми са ясни тези игрички. Аз бих на изборите за кмет, без един лев. За радост тогава “Ханс Зайдел” и “Конрад Аденауер” ни спонсорираха, призна откровено лидерът на ГЕРБ.

Днес парламента трябваше да гласува промени в закона, които да поправят раздаването на по-големи субсидии. Борисов обаче е наредил друго: “За да съм безкрайно ясен – постановление в МС, входирано, числото 11 става 1. Партньорите бяха в добро настроение и днес предстои да се разисква. Това е нов закон. Парламентът ще прецени дали да е поправка или нов закон. Като приемем закона, ще върнем бюджета”.

Очаквано, Борисов коментира и предложенията за намаляване на ДДС върху храни и лекарства. Пада данъкът върху дарените книги. Но върху хляба, месото, пиенето, цигарите и всичко, на което му се яде човек, данъкът не може да падне, е теорията на премиерът.

Ние сме добри стопани, събираме добри пари от битката с контрабандата и от приходните агенции, продължи Борисов. Заедно с него в парламента пристигна и финансовият министър Владислав Горанов. Двамата са уведомили за решението на кабинета депутатите от ГЕРБ на сбирка на групата, която е траела само 10 минути.

Източник: Дума

Load More Related Articles

Check Also

КПКОНПИ не откри нарушения по Апартаментгейт

С покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан …