Home България Политика и власт Борисов дойде в парламента и разпореди: 1 лев партийна субсидия

Борисов дойде в парламента и разпореди: 1 лев партийна субсидия

1 min read
0
0
130
Бойко Борисов

Бойко Борисов изненадващо се появи в Народното събрание тази сутрин и обяви новата си популистка идея – партийната субсидия да стане 1 лев. Кабинетът бил реши още вчера да внесе законопроект, който сваля субсидията от 11 лева на глас на един лев. Борисов лично уведомил и парламентарната група на ГЕРБ за решението си.

Вчера взехме решение на МС, сутринта се събрах с групата и вкарваме закон за 1 лев субсидия. Да видим тогава как ще е оправят партиите на следващите избори, как ще плащат на социолози и политолози, закани се вождът на ГЕРБ. И отсече, че повече нямало да търпи “върху ГЕРБ да се упражнява който и да било”.

Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери – няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените, продължи със заканите премиерът.

И обясни как със спестените от партийните субсидии пари ще се строят детски ясли и градини.

Толкова ми са ясни тези игрички. Аз бих на изборите за кмет, без един лев. За радост тогава “Ханс Зайдел” и “Конрад Аденауер” ни спонсорираха, призна откровено лидерът на ГЕРБ.

Днес парламента трябваше да гласува промени в закона, които да поправят раздаването на по-големи субсидии. Борисов обаче е наредил друго: “За да съм безкрайно ясен – постановление в МС, входирано, числото 11 става 1. Партньорите бяха в добро настроение и днес предстои да се разисква. Това е нов закон. Парламентът ще прецени дали да е поправка или нов закон. Като приемем закона, ще върнем бюджета”.

Очаквано, Борисов коментира и предложенията за намаляване на ДДС върху храни и лекарства. Пада данъкът върху дарените книги. Но върху хляба, месото, пиенето, цигарите и всичко, на което му се яде човек, данъкът не може да падне, е теорията на премиерът.

Ние сме добри стопани, събираме добри пари от битката с контрабандата и от приходните агенции, продължи Борисов. Заедно с него в парламента пристигна и финансовият министър Владислав Горанов. Двамата са уведомили за решението на кабинета депутатите от ГЕРБ на сбирка на групата, която е траела само 10 минути.

Източник: Дума

 • Бойко Борисов

  Държава на ишлеме

  Естествено и днес Премиерът-Слънце хвърли всички мислещи в оркестъра. Явно неговото мото е…
 • Бойко Борисов

  Б. Б. в тресавището на ДПС!

  Борисов е объркан, Борисов изтърва положението в страната, Борисов е в паника, защото лъсн…
 • Кеворк Кеворкян

  От умрял писмо… и т.н.

  Не е лесно да се работи в жанра „От умрял писмо“: газ от Туркменистан, завод на Фолксваген…
Load More Related Articles

Check Also

Ден на независимостта на България

На 22 септември се навършват 111 години от обявяването на Независимостта на България. На т…