Home България Политика и власт Борисов гнусно гадно за президента: Като злобна дърта свекърва е, ходи след нас и мърмори

Борисов гнусно гадно за президента: Като злобна дърта свекърва е, ходи след нас и мърмори

2 min read
0
0
96
Господи, пази българите!

И днес продължи размяната на остри реплики между президента Радев и премира Борисов.

loading...

“Като некоя дърта свекърва е, ама от тези, злобните, дето само върви след нас и мърмори! Ние обикаляме България – да възстановим производство, да им дадем бизнес на тези хора. Нямат една поръчка вече. Ние искаме чрез всичките тези поръчки да им дадем хляб да ядат. И някой излезе – дали му листчето, каже пет приказки и се прибере!”

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян в коментар на критиките, които президентът Румен Радев изрече по-рано през деня. В специално обръщение държавният глава разкритикува икономическите мерки на правителството, като подчерта, че те водят към мизерия, а а мизерията не е спасение от заразата.

попитаха премиера как ще коментира думите на президента, че мизерията не е спасение от коронавируса.

“Що не му зададохте въпроса – той против извънредното положение ли е – обърна се към репортерите Борисов – А, там нямаше въпроси! Ето това е цензура! Аз съм от сутринта с тези хора, подложен съм на всякакви въпроси на живо. Може да ме питате и за снега в Смолян. Ударете ме с микрофона, ако искате!”

“Обадих се днес на президента да му изкажа съболезнования, в такъв ден, в който си изгубил баща си, да говориш нелепици – не бих си го позволил”, започна отговора си Борисов. И така съобщи и тъжната лична вест за президента.

“Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят… Ето, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил днес той”, продължи ядосано Борисов.

Предложих да се удължи извънредното положение, защото сред депутатите вече има болни, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере парламента, обясни Борисов. И както и сутринта, обеща – ако три дена има спад в заболеваемостта, ще предложи извънредното положение да бъде отменено.

“Какво сте усетили да се нарушават правата ви на журналисти – обърна се отново към репортерите Борисов. Припомни, че социалното дистанциране е най-работещата мярка срещу коронавируса, призната по света и ги укори: Така, както сте се наблъскали, не е редно!”

Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Оперативния щаб ген. Мутафчийски инспектираха местния завод “Арексим”, който ще произвежда защитни очила и шлемове за хората на първа линия срещу короновируса.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …