Home България Политика и власт БСП внася днес мотивите си за вота на недоверие

БСП внася днес мотивите си за вота на недоверие

1 min read
0
0
58
БСП

БСП внася днес четвъртия си вот на недоверие към властта. Левицата ще депозира мотивите в деловодството на парламента.

Темата е провал в екологичната политика на кабинета „Борисов 3”. Конкретните обвинения са водната криза в Перник, мръсният въздух и внесеният нелегално от Италия боклук.

До момента БСП получи подкрепата на ДПС. Депутатите от “Воля” поискаха време за размисъл, а независимите депутати от „Атака“ не уважиха поканата за разговори със социалистите.

Така към момента гласовете срещу правителството са общо 104. Без “Воля” и независимите депутати, вотът няма да бъде успешен.

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение по същата тема не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Източник: Епицентър.бг

Load More Related Articles

Check Also

Президентът: Случаят с къщата в Барселона засяга и България

Случаят с  т.нар. къща в Барселона засяга не само премиера Бойко Борисов, но и България. Т…