Home България Политика и власт Данаил Кирилов: Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила и добродетели

Данаил Кирилов: Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила и добродетели

1 min read
0
0
111
Данаил Кирилов

Премиерът Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила, но в последните години смятам, че се обогати чисто воинско и с доста от добродетелите в политиката. Той е базата, основата, фундамента и е силен като човек и принципи и виждания.

Такова мнение изрази за лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов народният представител от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов в предаването “Беновска пита” по Канал 3.

,,Борисов е също така и отстъпчив, което качество адмирирам, защото трябва да сме близо до хората, да имаме техните сетивност и реактивност. Дали сме близо до Нинова ли? Не, не сме близо до нея. Все пак тя преди време приватизира едно външнотърговско дружество,” обясни още Кирилов.

Той изказа съмнение, че Корнелия Нинова ще се вслуша в призива на председателя на парламента Цвета Караянчева да се завърне в пленарната зала.

,,Струва ми се, че в тази форма на радикализация нищо не би възприела колегата Нинова”, отвърна народният представител.

,,Случаят е много специфичен. Това, което мога да кажа категорично, е, че е защитена равнопоставеността, тоест това опрощаване не важи само за мюфтийството, но и за останалите религии”, коментира Кирилов темата с опростените дългове на различните вероизповедания.

На въпрос дали е възможно да бъдат опростени по сходен начин и дълговете на медиите председателят на правната комисия отчете, че това е “теоретично възможно като мярка” и определи медиите като религията на демокрацията и свободата на словото.

Load More Related Articles

Check Also

За четвърта поредна година “Безсмъртният полк” ще марширува и в България

За четвърта поредна година “Безсмъртният полк” ще марширува и в България. Родн…