Home България Политика и власт Днес е денят за размисъл преди балотажите за местна власт

Днес е денят за размисъл преди балотажите за местна власт

1 min read
0
0
64
Избори и референдуми

Днес е денят за размисъл преди балотажите за местна власт. Картата на България след първия тур показва, че 2/3 от областните градове на поправителен!

За кмет ще се гласува в 97 общини, 377 кметства и 31 районни администрации в София, Пловдив и Варна. Осемнадесет от общините, в които ще има втори тур на изборите, са областни центрове, сред които и най-големите – София, Пловдив, Варна и Русе.

Балотаж ще има в Благоевград, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

В днешния ден е забранена политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

Гласуването започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час – до 21.00 часа.

Гласуването ще е само и единствено с хартиени бюлетини. Освен двамата претенденти за кмет гласоподавателите могат да изберат и опцията “Не подкрепям никого”, но това не влияе на резултата. За избран ще се счита кандидатът, събрал по-голямата част от гласовете.

Източник: Епицентър.бг

Load More Related Articles

Check Also

ГЕРБ и “Обединени патриоти” предлагат Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ

ГЕРБ и “Обединени патриоти” предлагат Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.…