Home България Политика и власт Елена Йончева: Гинка Върбакова и екипът й влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това е скандално!

Елена Йончева: Гинка Върбакова и екипът й влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това е скандално!

1 min read
0
0
106
Елена Йончева

“Стана известно, че Гинка Върбакова и част от нейния екип влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това може да стане на извънредно събрание, което се предвижда за 27.11.2018 г.”  Това обяви говорителят на ПГ на “БСП за България” Елена Йончева. Тя заяви, че това е скандално.

“КЗК отказа на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ България, премиерът Борисов още в края на март ни уверяваше, че държавата е поискала да участва в сделката, самата г-жа Върбакова каза, че премиерът иска да има пълен контрол върху сделката”, припомни народният представител.

Тя попита- Гинка Върбакова ли е държавата?

“Кой предложи на ЧЕЗ г-жа Гинка Върбокава и нейния екип? Бойко Борисов ли препоръча те да влязат в ръководството на ЧЕЗ?”, попита още Йончева.

Тя припомни, че  прeз 2009 г, по предложение на правителството на Борисов, в управлението на ЧЕЗ влиза неговият приятел Митко Каратиста.

“Тогава на въпрос към ЧЕЗ- защо той влиза в управлението на компанията, говорителят на дружеството Барбара Попанова отговаря: “Той е български гражданин, който добре познава социалната и политическа среда в България”, припомни още тя.

Елена Йончева заяви, че зад гърба на българите, когато правителството се тресе от поредния скандал, Гинка Върбакова и нейният екип влизат в управлението на ЧЕЗ.

Load More Related Articles

Check Also

В. Радев: Румен Радев бе фронтменът за Ф-16, а сега е против. ГЕРБ, сменете опорките. Видео

„Още от 2012 г. аз съм убеден, че трябва да вземем Ф-16. И тогава щяхме да вземем втора ръ…