Home България Политика и власт Георги Свиленски: Големият страх на Борисов са честните избори

Георги Свиленски: Големият страх на Борисов са честните избори

1 min read
0
0
12
Георги Свиленски

Няма как тези рокади да доведат до решение на кризата. Иска се оставките на Борисов и главния прокурор. Чудно е упорството, с което г-н Борисов продължава да тормози българските граждани.

loading...

Това каза в предаването “Тази сутрин” по БТВ дептатът от БСП Георги Свиленски.

Социалистът коментира случка от петък вечерта, когато след участието си в “Панорама” по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова бяха блокирани в сградата на телевизията от протестиращи.

Няма как да подкрепя такива действия на протестиращите към двете лидерки, подчерта Свиленски.

А на въпрос от водещия Антон Хекимян това негативно отношение и към БСП, освен към ГЕРБ ли е, отговори: “Аз видях как хората я посрещат същия ден на площада. Техните основни искания са двете оставки.”

“Борисов направи невъзможното – да обедини леви и десни, млади и стари. Не зная какво още очаква Борисов? Може би очаква и ГЕРБ да излязат. По-големият му страх е, че ще има честни избори, защото не може да си възпроизведе властта. На тези избори има 600 000 недействителни бюлетини. Борисов от това го е страх. А какво пречи сега да има възмездие за Борисов? Има ли значение дали си бивш или настоящ министър-председател. Него го е страх да падне от власт, защото ще бъде проверяван. Те оспорват конституционния ред в държавата. Президентът иска да се спазва Конституцията. А това, че те искат да му вменят някаква власт, е техен проблем. Избори може да има в края на септември, началото на октомври”, каза още Свиленски.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …