Home България Политика и власт ГЕРБ готви служебна победа на изборите в Пловдив заедно с ДПС

ГЕРБ готви служебна победа на изборите в Пловдив заедно с ДПС

1 min read
0
0
219
Избори и референдуми

„В момента ЦИК дописва, променя и подменя изборния кодекс. Членове на ЦИК от ГЕРБ и присъдружните им партии, в които от няколко дни влизат и СДС законодателстват, изживяват се като своеобразен законодателен орган, който подменя законите по начин, който обслужва изцяло ПП ГЕРБ. За всички ни е ясно, че се водят по максимата «Не е важно кой как е гласувал, важно е кой брои» и искат да спечелят служебна победа на предстоящите избори.“ , коментира решението на ЦИК за назначаване на Районната избирателна комисия за област Пловдив Георги Търновалийски, председател на Областния предизборен щаб.

От Областния съвет на БСП Пловдив припомнят, че на протеклите на 28 март консултации при областния управител не са присъствали упълномощени лица от Реформаторския Блок и не е имало предложения от тяхна страна. Такова те са представили на по- късен етап директно в ЦИК, като въпреки закона им е дадено място в РИК -17. „Постигнатото съгласие от страна на всички присъствали партии за председател и секретар на РИК- 17 не са уважени от ЦИК.

Въпреки, че единствено БСП предлага лице, с неоспорими качества за секретар на комисията, ЦИК, без да има искане за тази позиция от страна на никоя друга политическа партия, дава това място на ДПС.

Да поставиш в ръководството на комисията единствено членове на партиите от управляващата коалиция означава, че ГЕРБ са готови на всичко, за да спечелят тези избори, дори и по нечестен път. Това няма да е новост в провеждането на избори от страна на ГЕРБ, но включването в този процес и на партиите от РБ, ОП, ДПС и Воля е допълнение към досегашното им поведение. За всички вече е ясно кои са в негласната коалиция, работеща против българските граждани.“, категоричен е Търновалийски.

БСП ще обжалва във Върховен административен съд решението на ЦИК относно назначаването на Районата избирателна комисия в РИК 17 – област Пловдив.

Източник: Областен съвет на БСП

Load More Related Articles

Check Also

Президентът Радев: Нямам загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец

В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един за…