Home България Политика и власт ГЕРБ си вкараха автогол. Отхвърлиха предложението ваксините да са безплатни и доброволни

ГЕРБ си вкараха автогол. Отхвърлиха предложението ваксините да са безплатни и доброволни

2 min read
0
0
79
Заседание на парламента

ГЕРБ си вкараха автогол. Изненадващо депутатите от управляващото мнозинство отхвърлиха в парламентарната зала предложението на БСП ваксините да са безплатни и доброволни.

loading...

Това е и искането на здравния министър проф. Ангелов, който непрекъснато повтаря, че ваксинирането ще е доброволно и безплатно.

Преди това от БСП поискаха премиерът да дойде в парламента и да даде информация за технологичните параметри по закупуването на ваксините срещу COVID-19.

„Така днес уплашен от ситуацията и отказващ да поеме отговорност за кризата, иска да му подпишем празен чек за купуване на ваксини и COVID-19. Защо искаме премиерът да дойде, а не здравния министър? Защото министър-председателят е единственият, който знае последователността и същността на решенията в ЕК”, заяви Корнелия Нинова.

От ГЕРБ реагираха остро. Според тях левицата правила опит за политически дивиденти.

„Моля да не допускате внушения, които имат последствия като разделение в българското общество. Вашата обсебеност да видите премиера тук, може да бъде обект на психолог изследване”, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

За втори пореден ден мнозинството отхвърли възможността за изслушване на Борисов.

„Министър-председателят не е лекар, не е имунолог, вирусолог. Не знам какво може да каже във връзка с коронавируса”, заяви Пламен Христов от ВОЛЯ.

В крайна сметка стана ясно, че в пленарната зала ще дойде здравният министър, за да информира за процедурата по закупуването на ваксини за COVID-19.

Load More Related Articles

Check Also

Президентът насрочи изборите за Народно събрание на 4 април

В обръщение към народа, президентът на Република България заяви, че е подписал указ, с кой…