Home България Политика и власт Каракачанов скочи на Радев: Докато политиците разделят нацията, държавата няма да просперира

Каракачанов скочи на Радев: Докато политиците разделят нацията, държавата няма да просперира

2 min read
0
0
11
Тримата... патрЕоти

„В тежки моменти има два вида политици – тези, които правят нещо, и тези, които само критикуват. Историята се пише от тези, които правят нещо. Дори да сбъркат някъде, изправят се и продължават да го правят. Чух много критики.”

loading...

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Неделята на NOVA” относно думите на президента Румен Радев, че българите умират заради хаоса в управлението на кризата.

Според него, когато имаш правителство, което прави нещо, което в първата част се е справило отлично, което сега е събрало екип от специалисти и се предлагат мерки, е разбираемо от другата страна да чуваш „заклинания”.

Вицепремиерът смята, че когато се отправят критики, трябва да се предлагат и алтернативни решения, а не само да се приказват „приказки с цел политически дивиденти с оглед на предстоящите избори”.

„С мерките, които има държавата, прави и взе доста мерки, с които да подпомогне бизнеса, хората с ниски доходи. Според мен ваучерите за туризъм трябваше да обхванат повече хора, но мерки се взимат. Всеки си простира краката според чергата. Да даваме за пример Германия някакси не е адекватно. Според мен, в ситуацията, в която се намираме, страната направи немалко”, добави Каракачанов.

Той изрази мнение, че усещането за хаос е породено от политическите разногласия.

„Когато има разделение в обществото, политиците не трябва да наливат бензин в огъня,за да трупат евтини дивиденти, а би следвало да седнат на една маса и да обсъждат. Някои от моите коалиционни партньори не искат да седнат с опозицията, тя няма интерес да сяда с управляващите. Извинявайте, но така не се прави държава”, категоричен бе Каракачанов.

Според него нещата не бива да продължават по този начин.

“Няма държава в света, която да е просперирала, когато обществото умишлено се разделя и противопоставя. Не искам да ми раздават акъл. Искам да излязат и да предложат. Ние го виждаме по един начин. Хайде да излезем и да го дебатираме публично. Каня ги на диалог в полза на хората. Докато политиците разделяха нацията на враждуващи лагери, българската нация стана най-бързо топящата се. Докъде трябва да стигнем, за да разберем, че така не може повече”, добави той.

“Криворазбраната идеология, че всичко е бизнес, включително здравеопазването, доведе до това. Аз съм назначил ген. Мутафчийски и съм го предложил за началник на ВМА”, каза Каракачанов.

Той коментира и темата Македония.

“България никога не е давала безрезервна подкрепа за Скопие. Многократно е казвано на колегите в Скопие, че договорът не се спазва. България също има своите интереси”, обясни Каракачанов, който е и лидер на ВМРО.

Има външни фактори, които се опитват да ни убеждават да отстъпим. Мен лично не се опитват да ме убеждават, каза вицепремиерът.

Load More Related Articles

Check Also

Президентът насрочи изборите за Народно събрание на 4 април

В обръщение към народа, президентът на Република България заяви, че е подписал указ, с кой…