Home България Политика и власт Коалиционният съвет се събира днес, за да обсъди допълнителни мерки заради Covid-19

Коалиционният съвет се събира днес, за да обсъди допълнителни мерки заради Covid-19

2 min read
0
0
120
Бойко Борисов и Валери Симеонов

Допълнителни мерки в условията на пандемията ще обсъдят на съвет коалиционните партньори в управлението ГЕРБ и Обединени патриоти, предаде БНР.

loading...

НФСБ и ВМРО вече внесоха в парламента свои законопроекти за облекчения в туризма и строителния бранш.

Лидерите от управляващото мнозинство се събират в първия ден след като официално стана ясно, че извънредното положение в страната няма да бъде удължавано.

Партньорите ще обсъдят дали строителството по българското Черноморие да продължи до 15 юни, а не както е досега – до 15 май, каквато е мярката в подкрепа на строителния бранш, внесена в законопроект от партията на Валери Симеонов „Национален фронт за спасение на България“.

Очаква се да се обсъдят и законодателните инициативи на ВМРО за подпомагане на туристическия бранш с предлаганата държавна субсидия за чартърите, ДДС от 5 % в сектор „Туризъм“ и улеснен режим за издаване на виза на чужденците за почивка в България.

Партията на Красимир Каракачанов поиска по-крайни мерки срещу крадците по време на пандемията, а заедно с НФСБ и за прецизиране на икономическата мярка 60/40.

Най-оспорван се очаква да бъде въпросът с предложенията за по-ниските данъчни ставки в туристическия сектор, тъй като принципната позиция на ГЕРБ е против въвеждане на диференцирани ставки на ДДС.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …