Home България Политика и власт Корнелия Нинова: Доказано в съда- не съм била член на СДС и госпожа лъжа не се отнася за мен

Корнелия Нинова: Доказано в съда- не съм била член на СДС и госпожа лъжа не се отнася за мен

1 min read
0
0
159
Корнелия Нинова

„Искам да чуя- какво ще кажат сега всички говорители, които гръмко твърдяха, че съм била член, активист и зам.-министър на СДС. Какво ще правят сега, след като в съдебното решение тези твърдения са определени като: „неистинност на приписваните обстоятелства“, „по делото липсват данни ищцата Корнелия Нинова, действително някога, да е била член на СДС“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя добави, че  се надява, че този разговор е приключил и попита- как се чувстват сега тези хора.

„Заведох това дело срещу Бойко Борисов  и за определението „госпожа лъжа“, което се повтаряше многократно от много активисти на ГЕРБ“, обясни лидерът на левицата.

Тя цитира, че заключението на съда е, че това обвинение е „безлично, абстрактно, безадресно“ и се касае за жена политик, но не е доказано, че се отнася за  Корнелия Нинова.

“На основание на тези мотиви на съда, ще обжалвам решението, което отхвърля иска ми, защото заключението е, че и двете неща не би трябвало да са ми причинили обида“, обясни Нинова.

Председателят на БСП каза още, че   сумата, която е присъдена да й заплати премиерът Борисов,  като разноски по делото – 1680 лв, ще бъде преведена на дете с увреждания.

Load More Related Articles

Check Also

Наглост! Борисов: Трябва да се обединим срещу пълзящата диктатура, която опитват да наложат нашите опоненти!

“Днес е един хубав празник – Търновската конституция, а и колегата Върбанов им…