Home България Политика и власт Корнелия Нинова: Промените в кабинета са имитация на промяна – този филм сме го гледали 12 пъти

Корнелия Нинова: Промените в кабинета са имитация на промяна – този филм сме го гледали 12 пъти

1 min read
0
0
6
Корнелия Нинова

Промените в кабинета са имитация на промяна – този филм сме го гледали 12 пъти. Сменят се министри, но мафиотският модел остава. Нашата позиция остава непроменена – оставка на Борисов и предсрочни избори.

loading...

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира обявените от премиера Бойко Борисов промени в състава на Министерския съвет.

„Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава. Този филм сме го гледали 12 пъти. 12 пъти са сменяни министри в този кабинет, но всичко продължава постарому“, заяви на брифинг в парламента Нинова, цитирана от “Фокус”.

Изводът според нея е, че като резултат от действията на премиера „агонията продължава“.

“Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви. Само преди дни, по неговите думи, поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов заради това, че са свързани с ДПС. А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в Комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката. Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви – такива не чухме. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов – НФСБ да остане в управляващата коалиция.

Целта на днешните действия на премиера са – оцеляване на всяка цена, без оглед на последиците за държавата и за народа. Нашата позиция остава непроменена – оставка на Борисов и целия кабинет и предсрочни избори. Не вярваме, че действията му днес ще спрат протестиращите хора. Продължаваме да призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна до истинската промяна – оставката на целия кабинет и градеж отначало с почтени, умни професионалисти в България”, посочи Нинова пред медиите.

Нинова смята, че действията на министър-председателя днес няма да спрат протеста.

“Продължаваме да призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна до истинската промяна – оставката на целия кабинет и градеж отначало с почтени, умни, професионалисти в България”, заяви Корнелия Нинова.

Запитана дали смята обявените министерски смени за огромен ремонт на кабинета, Нинова отговори: “Не, това е подигравка. Може ли да е огромен ремонт един провален министър на здравеопазването да го връщаш в Министерство на финансите?! Четирима министри не е огромен ремонт, а имитация на ремонт, за да се успокои напрежението по улиците. Уви, мисля, че след това действие, то ще се увеличи”.

“Целта на днешните действия на премиера са оцеляване на всяка цена без оглед на последиците на държавата и за народа”, изтъкна още Нинова.

Според нея правителството не е е чуло гласа на хората, които протестират.

“Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви. Само преди дни по неговите думи поиска оставката на министрите Горанов, Маринов и Караниколов, заради това, че са свързани с ДПС. Днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в Комисията по хазарта и раздавани бонуси Министерство на икономиката”, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че позицията на партията остава непроменена – оставка на кабинета и предсрочни избори.

Готови сме за избори, Борисов да подаде оставката, нас да не ни мисли, посочи тя. Лидерът на БСП коментира и готовността на партията за предсрочен парламентарен вот.

“Да, готови сме за избори по всяко време. Затова сме парламентарна, масова, народна партия, за да сме готови за избори по всяко време. Той да си подаде оставката, нас да не ни мисли. Да въвеждаме бързо машинно гласуване, за да бъдат изборите честни и след това народът да решава кой иска да го управлява”, заяви още Нинова.

Корнелия Нинова отговори на въпрос как едновременно БСП ще прави кампания за партиен лидер и кампания за парламентарни избори. Тя обясни, че това е много лесно, защото кандидатите за председател би трябвало в кампанията да изложат платформата си как биха я извели до победа и какво предлагат за развитието на България.

“Кампанията за лидер не е просто за лидер не е просто занимание с вътрешнопартийни въпроси, а избор на човек, който има визия как да се развива България. Такова ново развитие може да стане след оставка”, изтъкна още тя.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …