Home България Политика и власт Корнелия Нинова: Ромите много обичат Бойко Борисов и ГЕРБ!

Корнелия Нинова: Ромите много обичат Бойко Борисов и ГЕРБ!

1 min read
0
0
165
Корнелия Нинова

Равносметката за нас е ръст на тези избори от 150 000 гласа в сравнение с изборите през 2015. И това са четвърти избори, в които ние показваме ръст.

loading...

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студионо на “Лице в лице” по БТВ.

Това бе в отговор на интервюто на премиера Борисов от тази сутрин, в което той заяви, че резултатът на ГЕРБ спрямо БСП е 2:1.

При ГЕРБ има намаляаване на доверието с близо 100 000 гласа, подчерта тя.

Това е последното политическо интервю пред втория тур на местните избори в неделя.

Голямото предизвикателство е да се обединим на тези избори, за да дойде промяната. “Хора, обединявайте се, за да постигнем промяната”, призова тя.

На много места сме издигнали местни авторитети, които споделят програмата ни.

В някои градове МВР са привиквали отпаднали от първи тур кандидати за профилактика, разкри тя. Баница на наш кандидат за рожден ден е иззета като веществено доказателство.

Вчера в Пещера работодатели са привиквали работниците и по списък са ги профилактирали. Навсякъде, където това са направили, резултатът е обратен.

Сутринта Борисов произведе сранна мисъл за купуването на ромски глсове. Смятам, че тук трябва да се произнесе психоанализата, логиката мълчи!, заяви Нинова.

Ромите упражняват правото си на глас, което е напълно нормално. Но ромите явно много обичат Бойко Борисов и ГЕРБ, подчерта Нинова.

Оттук-нататък неговите изводи, са си негова работа. Купеният вот изкривява реалния резултат, но в ситуацията е важно унижението, че български граждани се продават за 20 лева, защото няма какво да ядат.

Обръщам се към българите: Не се унижавайте! Бъде достойни! Вашият глас не струва 20-50 лева!

Не е нормално да има над 660 000 невалидни бюлетини, това са около 25% от изборните бюлетини, хвърлени на вятъра. Смятам, че умишлено е премахнато машнинно гласуване, за да има нереални бюлетини, които да бъдат подменени, каза още Нинова.

Ако законът ни даваше избор, ние щяхме да предложим още един кандидат, заяви Нинова по отношение на избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Тя подчерта, че Борисов именно е осигурил Иван Гешев да бъде единствената кандидатура с отказа да предложи негова алтернатива.

Нинова категорично заяви, че политиците не могат да се месят в съдебната състема.

След като Христо Иванов и Борисов са гласували закона, сега да си носят отговорността за избора на Гешев. БСП беше против. Всичко, което ние предложихме, те го отхвърлиха. Партиите не могат да се месят в съдебната работа.

Във Варна резултатът ни се увеличи 100% спрямо миналия вот и то със същия кандидат. Имаме и повече общински съвестници, на балотаж сме в 4 района. При това сме с въртрешни проблеми там, отговори Нинова на въпрос за положението след вота в неделя във Варна.

Имаме политическа рамка „не с ГЕРБ”, оттук-нататък решавайте по съвест!, призова Нинова хората по места.

Да, възможно е на втори тур нашите симпатизанти да подкрепят друг десен кандидат, важна е промяната, добави още Нинова.

Въпросът за моята оставка не стои. През май догодина в партията ще има избори, тогава въпросът ще се реши. Така лидерът на БСП отговори на въпроса има ли вероятност в зависимот от резултата от вота да подаде оставка.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Парламентът избра Диана Ковачева за омбудсман

Парламентът избра за омбудсман на страната Диана Ковачева, която досега бе заместник в инс…