Home България Политика и власт Крум Зарков към ГЕРБ: Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост

Крум Зарков към ГЕРБ: Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост

2 min read
0
0
52
Крум Зарков

Изключително е неудобно отвън да свири химна на хора, които са загубили всякаква надежда, друга, освен това да ви изгонят оттук, за да си вземат обратно държавата. Мнозинството граждани, опозиционни партии, Европейската комисия, международни наблюдатели, НПО сектор, гражданско общество, чужди медии казват: „България е корумпирана“, а вие седите безочливо и обяснявате, че не е вярно.

loading...

Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост със знаме 500-еврова банкнота и с герб, на който се мъдри калинка. Това каза председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в изказване в Народното събрание по време на обсъжданията на вота на недоверие към правителството, предаде Агенция „Фокус“.

„Само вие не виждате, че говорите за Еврозона в държава, където в разменна монета превърнахте суджука, където местното самоуправление е поверено на дриймтиймове. Само вие не виждате, че в държавата на корупцията пазарът е всевластен в здравеопазване и образование, но е безсилен по отношение цените на имотите на властта. Няма значение в лева или евро плащате наем, ако не плащате наем, защото сте министър.

Само вие не виждате, че тук страшно много се краде и, че това беше казано от държавни институции в тази зала. Ама, яко се краде, ако позволите да перифразирам един български лекар. Само вие не виждате, че се краде от лекарства, от митници, от пътища, от защитни огради, ремонта на НДК, евросредствата и Ларгото под прозорците на Министерски съвет“, допълни той.

Крум Зарков призова към незабавна оставка на кабинета “Борисов” 3.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …