Home България Политика и власт Мая Манолова: Битката за София не е битка ГЕРБ – БСП! Борисов и Фандъкова я представят така!

Мая Манолова: Битката за София не е битка ГЕРБ – БСП! Борисов и Фандъкова я представят така!

1 min read
0
0
269
Мая Манолова

Битката за кмет на София не е битка ГЕРБ – БСП. Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на столицата и негов заместник в партията Йорданка Фандъкова я представят така.

Тази теза разви в сутрешният блок на БНТ гражданският кандидат за кмет Мая Манолова.

“Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Използвам случая да им кажа – няма да ви се получи”, заяви тя.

Манолова заяви, че се упражнява натиск върху хора от екипа й, получавани са заплахи.

“Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Това управление е модел на страха, модел в който свалят журналисти от ефир, арестуват фоторепортери. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, смелост”, изтъкна тя.

В ефира на националната телевизия Манолова обясни какви са приоритетите й. Вчера Манолова представи управленската си програма.

“Желанието да бъде променен модела в управлението на столицата е каузата, зад която съм застанала”, категорична е Манолова. Основен неин приоритет е включването на гражданите в управлението на града.

“Пълна дигитализация на Столична община и всеки един разход в реално време да може да бъде проследен от столичани. Пълна публичност на всички сключени договори, всички обществени поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа.

Поех ангажимент, че ще въведа електронни референдуми, отново базирани на блокчейн технология”, обясни Манолова като даде за пример с референдум дали столичани са съгласни за изграждане на инсталация за обработката на боклука след неговото горене.

Като друг приоритет в програмата си, Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини.

“Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Трябва да бъде анали колко са необходими. Терените, отредени за детски градини, които са частна собственост, да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят”, посочи тя.

Коментира и темата за презастрояването в столицата, като заяви, че е категорично против сгъстяването на строителството в София. Манолова предлага развитие на столицата на север с изграждане, по думите й, на софийски “Бевърли хилс”, така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.

Мая Манолова коментира и темата с финансирането на нейната предизборна кампания.

“Кампанията ми се финансира от граждани. По никакъв начин партийни централи, корпорации и фирми не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази кампания като независим кандидат. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни”, каза тя.

“Това, което обединява партиите от ляво и от дясно, гражданите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се управлява столицата”, допълни Манолова.

Load More Related Articles

Check Also

Президентът: Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „ра…