Home България Политика и власт Нинова: Чухте най-вярната, безкомпромисна оценка за управлението на Борисов и то негов министър

Нинова: Чухте най-вярната, безкомпромисна оценка за управлението на Борисов и то негов министър

2 min read
0
0
15
Корнелия Нинова

Чухте най-вярната, безкомпромисна оценка на управлението на Борисов, но този път не от опозицията, а от министър. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група след изслушването на министър Емил Димитров за водите, предаде Агенция “Фокус”.

loading...

“Уважаеми български граждани, чухте най-вярната, безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов, но този път не от нас от опозицията, която я даваме непрекъснато в продължение на четири години. Чухте я от министър на Борисов. От вътре, от човек, който е преживял всички тези проблеми, които описа. Чухте ли ключовите думи: хаос, безхаберие, частни интереси, кражби, кражба от настоящето, но кражба от децата и внуците ни в бъдещето”, каза още Нинова.

По думите й това е най-вярната оценка за това управление в областта на ВиК сектора.

“Всичко това, което днес чухме, отдавна говорим. Проблемът е отдавна. Помните ли Бисер, Аспарухово, Мизия. Помните ли отговорът на правителството, когато още тогава поставяхме въпроси, когато предлагахме решения, защото помня шараните по площадите на Мизия, които стояха там една седмица. Помня всичките катастрофални последици и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание”, каза още лидерът на БСП.

Тя попита кой е нарязал “Напоителни системи” на скраб и ги е продал.

“Кой създаде ВиК холдинг съвсем скоро и го определи с 1 млрд. лв. капитал? Кой? Правителството на Борисов. При правителство на Борисов се нарязаха “Напоителни системи”, изтъкна още Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че министърът е пропуснал да каже през последните 10 години колко пъти се е вдигнала цената на водата за хората.

Очаквах след убийствената картина на управелнието Емил Димитров да подаде оставка – изходът е оставка за цялото правителство, каза Нинова.

“Стои огромният въпрос – заплаха от суша, от наводнение, от водна криза в земеделието, заплаха от водни бунтове, заплаха от това да се наложи да се заменя производството вместо от вода, от въглища.

Разбирате ли какво означава това? Той още казва ще имате или чист въздух или вода и ще трябва да избирате”, коментира още Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание, че днешният ден е поредният, в който се отчитат няколко пъти свръхзамърсяване на въздуха в големите градове на България. “Замърсяване на въздуха в COVID криза, когато стотици хиляди хора имат проблеми с дишането, когато това заболяване е свързано с дихателни проблеми. Отгоре на това и мръсния въздух”, изтъкна още тя.

Според Корнелия Нинова министър Емил Димитров е прав в едно. “Въпросите за въздуха, чистата вода, земя и храна, са въпросите на бъдещето и на нашите деца, но и са въпроси за здравето на нацията. Г-н министър, споделям вашето впечатление, моето лично. Очаквах след тази убийствена картина на управлението, да подадете оставка, защото след това, което ние чухме, смятаме, че изходът е оставка на цялото правителство”, каза още лидерът на БСП.

Load More Related Articles

Check Also

Президентът насрочи изборите за Народно събрание на 4 април

В обръщение към народа, президентът на Република България заяви, че е подписал указ, с кой…