Home България Политика и власт Нинова: Правителството компенсира безсилието си със силови мерки

Нинова: Правителството компенсира безсилието си със силови мерки

2 min read
0
0
23
Корнелия Нинова

Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването. Това се казва в софициално изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщават от партията.

loading...

“Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона.  Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено. Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура”, казва Нинова.

Тя припомня, че са гласували против текста,  с който се наложило ограничаване на свободата на словото.

“Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права. Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки”, допълва Нинова.

“Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.”, заключва соцлидерката.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Парламентът удължи извънредното положение до 13 май

Парламентът удължи извънредното положение на територията на цялата страна до 13 май 2020 г…