Home България Политика и власт Нинова: Ще стана доброволец в болница с ковид-отделение. Борисов е уплашен за изборите

Нинова: Ще стана доброволец в болница с ковид-отделение. Борисов е уплашен за изборите

2 min read
0
0
8
Корнелия Нинова

Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в работата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ, коментирайки здравната система в битката й с Ковид-19.

loading...

Та разказа за престоя си във ВМА с ковид-зараза. „Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре“, каза тя.

„Два дни преди да ме приемат си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам“, добави Нинова. „Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности ги имах – главоболие, болки в корема… Минах по трудния начин. Всичко те боли“, уточни тя.

Лидерът на БСП е имала и странични симптоми. „Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система“, добави Нинова. „Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си“, каза още тя.

„Ще стана доброволец, влизам в болница с ковид-отделение, без никаво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, чожвещина. Реших го още на втория ден като влязах в болница.

Още 33 колеги влизаме в битката веднага след като мине бюджетът“, каза още Нинова.

Управляващите изпуснаха кризата още в летните месеци, децентрализираха кризата от страх да носят отговорност, това създаде хаос, издаваха заповеди, които си противоречет.

Целта, която си поставят е грешна – мисленето им е мандатно, целта е властта – как за използват кризата, за да спечелят изборите.

Алтернативата е – не да мислиш мандатно, а държавнически, каза Нинова.

Борисов има страх от предстоящите избори и затова не въвежда по-крути мерки. Прехвърля отговорността на други структури. Поведението му е неадекватно на реалността.

Load More Related Articles

Check Also

Президентът насрочи изборите за Народно събрание на 4 април

В обръщение към народа, президентът на Република България заяви, че е подписал указ, с кой…