Home България Политика и власт Парламентът гласува вота на недоверие на извънредно заседание

Парламентът гласува вота на недоверие на извънредно заседание

2 min read
0
0
22
Народно събрание

Парламентът се събира днес на извънредно заседание, за да подложи на гласуване вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”, предаде репортер на БГНЕС.

loading...

Това е петата атака на БСП към правителството и втори по темата за корупцията. В понеделник депутатите проведоха двучасови дебати по мотивите за исканото недоверие към кабинета на фона на нестихващите граждански протести в столицата и други големи градове на страната.

Управляващите са категорични, че управляващото мнозинство, сформирано между ГЕРБ и „Обединени патриоти” е стабилно и лесно ще осигури 121 гласа, за да запази целостта на кабинета, който да довърши мандата си и да изпълни докрай управленската програма.

Подкрепа за правителството заяви и партия „Воля”, откъдето отказаха да дадат рамо на усилията на левицата да свали кабинета и заявиха, че ще направят това, само ако е придружено с „вот на недоверие за цялата система” и стартирането на процедура за импийчмънт за президента Румен Радев.

Въпреки че не изрази мнение във вчерашния дебат, при различни медийни изяви представители на ДПС подчертаха, че партията им ще подкрепи вота, защото е опозиция в настоящия парламент.

Началото на пленарното заседание е от 11.30 часа. За същото време е насрочен и протест.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …