Home България Политика и власт Петър Витанов: Не сме вождистка партия. Изказването на Борисов беше махленско

Петър Витанов: Не сме вождистка партия. Изказването на Борисов беше махленско

1 min read
0
0
139
Петър Витанов

Депутатът от БСП Петър Витанов, който заема второто избираемо място в листата на БСП за предстоящите евроизбори, коментира в ефира на БТВ вчерашния 11-часов пленум на партията

“Трябва да си призная, че втората позиция беше изненада за мен. През последните две години изградихме един екип в НС и безспорно имаме доверието на ръководството. Ние имахме задача да направим екипа управленски и се справихме с това”, смята Витанов.

Той обясни и първоначалната липса на Сергей Станишев от листата с кандидати.

“Националния съвет възприе голяма част от чутото от хората, но имаше колективно разбиране за присъствието на Сергей Станишев и затова се наложи промяната. Взе се едно колективно и разумно решение. Има ли друга партия в която може така демократично и прозрачно да бъдат проведени дебати. Това само по себе си говори за демократичните процеси, които протичат в партия. След този пленум, ние излязохме обединени около листата и от днес сутринта работим за печелене на изборите.”

Витанов коментира и четвъртото място в листата. “Аз приемам присъствието на Иво Христов като нещо наистина положително. Той е приет от българските избиратели като автентичен ляв кандидат. Той никога не е крил левите си социални възгледи и това е положително.”

Не сме вождистка партия. Това се видя много ясно вчера. Не смятам, че Корнелия Нинова е била бламирана. Смятам, че целият пленум, цялата партия излезе обединена, подчерта Витанов.

Корнелия Нинова носи точно толкова отговорност за резултатите на изборите, колкото и всеки друг, който гласува за листата. Приемам присъствието на Иво Христов в листата като много положително. Неговото попадане в листата може да изглежда странно само на човек, който не познава г-н Христов. Той е убеден левичар. Неговото присъствие в листата на БСП е много положително. Не виждам нищо ненормално да имаме еднакви тези с президентството, което също се позиционира като опозиция на това управление. Изказването на Бойко Борисов за Корнелия Нинова и Иво Христов на КСНС беше махленско”, каза още Витанов.

“БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутати. За нас победа ще е да имаме един глас повече от опонентите ни. С оглед на ерозията в ГЕРБ си мисля, че изказването на Мария Габриел, че и те ще спечелят 7 евродепутатски места е малко пресилено. Ние искаме да променим България и Европа. Никой не може да поставя под съмнение европейската ориентация на БСП”, категоричен беше Витанов.

Load More Related Articles

Check Also

КПКОНПИ не откри нарушения по Апартаментгейт

С покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан …