Home България Политика и власт Президентът: Очевидно и държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите

Президентът: Очевидно и държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите

1 min read
0
0
257
Румен Радев

Свободата на словото е в основата на демокрацията и в България тази фундаментална ценност е в криза.

loading...

С тези думи президентът Румен Радев коментира безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма “Хоризонт” на 13 септември, както и случващото се в БНР през последните дни.

“Българското национално радио не е спирало дори по време на войната и този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява обществените медии. Очевидно и държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, както е нормалната европейска практика и мисля, че на това нещо е крайно време да се сложи край. Тук виждам ролята да излезе и директорът на БНР, и разследващите, да обявят какви са истинските мотиви, защото става въпрос за обществена медия, а ние трябва да научим от тях какви са реалните мотиви зад това спиране и зад всичките тези събития. Според мен има лъч надежда. Той е в поведението и реакцията на журналистите от Българското национално радио, които явно проявиха солидарност и подкрепени от свои колеги от други медии, дадоха пример как се отстоява достойнство, как се отстоява свобода на словото и професионални стандарти”, каза още Радев, след като откри новата учебна година в столичното 18 СОУ “Уилям Гладстон”.

Източник: Епицентър.бг

Снимка: Новини.бг

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Парламентът избра Диана Ковачева за омбудсман

Парламентът избра за омбудсман на страната Диана Ковачева, която досега бе заместник в инс…