Home България Политика и власт Президентът Радев: Не одобрявам рокадите в кабинета. Изходът е оставка на правителството, на Гешев и предсрочни избори

Президентът Радев: Не одобрявам рокадите в кабинета. Изходът е оставка на правителството, на Гешев и предсрочни избори

3 min read
0
0
14
Президентът Радев

Не одобрявам рокадите в кабинета. Това е опит за печелене на време, от който губи България. (…) Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората.

loading...

Това заяви президентът Румен Радев, който е във Велико Търново на тържествената церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускниците от Националния военен университет, предаде bTV.

Той коментира, че единственият изход от настоящата ситуация е оставката на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори.

“Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. След години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство”, заяви държавният глава.

И продължи: “Аз заемам страната на хората. (…) Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението?”, запита Радев.

“Искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на конституцията. Да върши смислени реформи, да ни интегрира в Европа и да ни модернизира. Най-важното е, че има силна гражданска воля”.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …