Home България Политика и власт Президентът Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост

Президентът Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост

1 min read
0
0
62
Румен Радев - Президент

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

loading...

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди държавният глава в изявление пред журналисти след посещението си в „Пирогов“.

Коментарът му бе по повод това дали ще наложи вето на част от законите, които вчера бяха приети в Народното събрание.

Той обясни, че се очаква всички документи да постъпят при него и след като ги разгледа, ще реши.

Припомняме, че миналата седмица Борисов предупреди, че ако президентът наложи вето, той ще извади депутатите на ГЕРБ от парламента и ще остави хората да мрат.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не достатъчно.

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

И добави: „Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията

Относно заплатите на народните депутати и това, че те ще дарят тези, които ще получат по време на извънредното положение, държавният глава каза, че той е дарил своята за месец март и им каза: “Кръгом тогава към март”.

На въпрос дали ще отговори на премиера Борисов от миналата седмица, когато той заяви по негов адрес: “Радев ходи след нас като някоя дърта свекърва, ама от тези, злобните..”, президентът заяви, че няма да коментира, но  цитира Гьоте: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“.

Припомняме, че миналата седмица Радев остро разкритикува правителството за недостатъчните икономически мерки за справяне на последствията от коронавируса Според него действията на правителството ще доведат до криза. „Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа. Много българи спешно се нуждаят от помощ. Бизнесът и свободните професии също очакват убедителни мерки. Мизерията не е спасение от вируса“, категоричен бе Радев.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …