Home България Политика и власт Радев слезе при протестиращите: Мутри вън! Да живее България!

Радев слезе при протестиращите: Мутри вън! Да живее България!

2 min read
0
0
12
Президентът на народа

Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор.

loading...

Властта обаче отново е глуха и говори за някакъв ремонт на кабинета, надява се че, летните отпуски и умората ще разколебаят българите.

Вие ще го допуснете ли?Това попита президентът Румен Радев, който изненадващо в 20.20 часа тази вечер слезe при протестиращите и ги поздрави с вдигнат юмрук.

И получи скандирания: Оставка!

“Ако имат смелостта, да слязат и да ви погледнат в очите ще разберат, че това няма да стане

Нужен е нов парламент, нужно е да отворим пътя за конституционна реформа”, подчерта държавният глава.

“В страната се вихрят грабеж и безчинства. Задачата е историческа, тя изисква единство. Почтените хора няма да се предадат и да робуват повече. Европейска България е нашето бъдеще. На много плакати прочетох „Заедно”. Пътят е труден, но залогът е България. Вие пишете историята на България”, обърна се той към множеството и извика: Мутри, вън!“

Ето какво още каза Румен Радев:

“Скъпи сънародници, няма да използвам гражданската трибуна, защото тя е ваша. Но днес, в този съдбоносен за родината момент, съм длъжен да се обърна към вас. 15-ти ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и в Европа.

Плакатите ви, както виждам, казват истини. Истини, за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си.

България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието и решимостта си да си отвоюват държавата от мафията.

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа.

Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората.

Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да укрепят гражданските права и да гарантират разделението на властите, да осигурят условия за труд и доходи, които да върнат нашите братя от чужбина.

И много важно – да гарантират Европейското развитие на България, а не да се използват тези фрази като красива фасада, зад която се вихри грабеж и безчинство.

Задачата е историческа, тя изисква единство!

Пътят е труден, но залогът е България. Вие пишете историята на България”, обърна се той към множеството.

“Пожелавам ви успех и непримиримост!

Мутри вън! Да живее България!, извика държавният глава под всеобщото одобрение на протестиращите.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …