Home България Политика и власт Румен Радев: Лечението е оставка – незабавна и безусловна

Румен Радев: Лечението е оставка – незабавна и безусловна

3 min read
0
0
19
Румен Радев - президент

Лечението на такава криза на доверието не е Велико народно събрание, а оставка – незабавна и безусловна. Това заяви държавният глава Румен Радев днес пред журналисти във Варна, където се срещна с граждани, които за пореден ден отстояват държавността в България.

loading...

Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да се пробва пак. В този си стремеж той иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено политическо оцеляване, посочи президентът. По думите на държавния глава най-големият страх на това управление са честните избори с машинно гласуване и за това са опитите за протакане, в което вече 40 дни българите в много градове в България и в чужбина скандират „Оставка!“ и “Мутри вън!”.

Според Румен Радев предложенията на министър-председателя не трябва изобщо да се коментират и да му се дава възможност да подменя дневния ред на обществото, което очаква незабавна оставка. „Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче наречено „предложение за нова Конституция“, заяви държавният глава. Той добави, че свои предложения за промени е абсурдно да внесе в този парламент, тъй като той е изчерпан откъм доверие и легитимност.

Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, за това че му искаме оставката, каза още Румен Радев.

По думите на президента няма как да търсим бъдеще за българите в един парламент с председател, който бе поруган по най-вулгарен начин от собствения си политически лидер. „Председателят на парламента не направи нищо, за да защити личното си достойнство. А българският парламент е бил оглавяван от личности като Петко Каравелов,  Стефан Стамболов и Драган Цанков. Ние сме длъжни да защитим достойнството на тези велики българи като поискаме незабавна и безусловна оставка на парламента, загубил елементарно достойнство и на министър председателя, който вече е абсолютно невнятен“, заяви Румен Радев.

Щастлив съм да бъда в Морската ни столица. Щастлив съм да ви видя многобройни и непреклонни и тази вечер на площада, защото вие отстоявате държавността. Така е  в много градове в България и навсякъде в чужбина, където има българи. Радвам се, че така е и във Варна – градът на свободомислещите хора, обърна се Румен Радев към гражданите. От всички нас зависи дали ще можем да говорим свободно, или ще бъдем преследвани, репресирани, мачкани и малтретирани, когато не сме безгласни и покорни. Дали ще живеем в държава на закона, или ще узаконяваме беззаконните хотели на властта като подпорни стени в последните оцелели плажове на Черноморието, посочи още президентът.

 Държавният глава заяви пред множеството в Морската столица, че е парадоксално управляващите да предлагат промени в Конституцията, която многократно са погазвали. Румен Радев посочи още, че сега са нужни честни избори с машинно гласуване. „Нека следващият парламент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция и бъдещето на България. Но нека става с участието на всички нас, на всички граждани. Не се предлагат така промени в Конституцията – задкулисно, за 3 дни“, подчерта още държавният глава в обръщението си към гражданите във Варна.

Load More Related Articles

Check Also

Караянчева пак плю по Радев: Отдавна не е обединител. Не мисли за бъдещето на България

“Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който …