Home България Политика и власт За четвърта поредна година “Безсмъртният полк” ще марширува и в България

За четвърта поредна година “Безсмъртният полк” ще марширува и в България

1 min read
0
0
334
Безсмъртният полк

За четвърта поредна година “Безсмъртният полк” ще марширува и в България. Роднини и близки на участници и загинали във Втората световна война и антифашистката борба ще шестват в София и десетки други български градове, носейки портретите им. По традиция в шествието ще се включат и ветерани от войните.

loading...

Участниците в марша на „Безсмъртния полк” ще се съберат в 9 часа пред паметника на Незнайния воин. Към тях ще се присъедини и президентът Румен Радев, който ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника по повод 74 години от края на Втората световна война. Участниците в шествието ще носят снимки на свои близки, загинали във Втората световна война и антифашистката съпротива.

Подготвени са и 30 табла с имената на 13000 жертви. Освен близки и роднини на загинали и участници във войните, в шествието на „Безсмъртният полк” ще участват български ветерани и представители на военно-патриотичните съюзи и организации. Традиционно „Безсмъртният полк” ще премине по бул. „Цар Освободител”, за да стигне до паметника на Съветската армия, където слово ще произнесе посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров.

Събитието ще продължи с концерт. Тази година шествия на „Безсмъртния полк” ще има в 60 български града. Инициативата тръгва от руския град Томкс през 2012 година. Днес „Безсмъртния полк” шества по целия свят като израз на почит към жертвите, дадени от народите в тяхната борба срещу фашизма.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Президентът Радев с остра атака: Прокуратурата дава тон за погазване на закона, прави кризисен пи-ар на премиера

Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона – не спазва следствената тайн…