Home България Ред и сигурност 12 души са задържани при специализирана полицейска операция в област Бургас

12 души са задържани при специализирана полицейска операция в област Бургас

2 min read
0
0
9
Арест

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 души, сред които и английски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас.

loading...

Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки. Сред най-характерните случаи са: – задържането на 20-годишен криминално проявен от Бургас, осъществено от служители на на Второ Районно управление – Бургас, в когото са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса (канабис). – претърсването в дома на 53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в с. Кубадин, общ.

Средец, осъществено от служители на Районно управление – Средец, които намерили и иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса (канабис) и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг. – задържането в района на бургаско учебно заведение в к-с „Изгрев” на 20-годишен от Бургас, осъществено от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, в когото са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса (марихуана) с общо тегло около 30 грама. – проверката на л.а. „Фолксваген Голф” с бургаска регистрация, осъществена от служители на Пето Районно управление – Бургас, с който се придвижвал 20-годишен помориец. Намерени и иззети са: зеленикава каша (метамфетамин) с общо тегло около 6 грама и три бели хапчета (екстази).

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години (шофирал мотор след употреба на канабис) до 43 години. Сред тях има и 36-годишна от Бургас, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.

Load More Related Articles

Check Also

Пиян шофьор опита да подкупи полицаи с кюлче злато

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинителен акт срещу пиян шофьор, който предложил на пол…