Home България Ред и сигурност Нападнаха и пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

Нападнаха и пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

1 min read
0
0
14
Слави Ангелов

Разследващият журналист и главен редактор на вестник “168 часа” Слави Ангелов е пребит пред дома му на бул. “Дондуков” в София, съобщава БНР.

loading...

Нападателите са били двама. Удряли са го по лицето. Били са го с метални пръти. Трети човек е записвал побоя. Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, съобщават колегите на Ангелов от вестник “24 часа”.

“Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости” – разказа журналистът – “Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница”

По информация на БНР журналистът е в Университетската болница „Царица Йоана“. Той е контактен.

Мястото на нападението е отцепено от полицията.

МВР е започнало разследване и издирвателни мероприятия. На мястото е бил шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Полицията разследва версията побоят да е заради материали на Слави Ангелов в “168 часа”.

Междувременно ръководството на “Медийна група България” осъдиха нападението над журналиста Слави Ангелов и изказват своето възмущение от бруталното нападение над него.

“Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя. Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикации на Слави Ангелов във вестниците “168 часа” и “24 часа” и социалните мрежи”, гласи още позицията.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Двойно убийство в Казанлък

Двойно убийство в Казанлък. Жертвите са двама мъже на 45 и 35 години. Те са били обезобраз…