Home България Ред и сигурност Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

2 min read
0
0
40
Кристиан Николов

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура.

loading...

В обвинението се посочва, че на 19 април, около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. „в” от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – „задържане под стража“.

От пресслужбата на Софияйския градски съд уточниха, че мярката за неотклонение на задържания за катастрофата с Милен Цветков, гледането на която се очаква да започне след 18.00 часа днес, ще бъде предавана онлайн в групата на съдебните репортери във Фейсбук, като целта е да се осигури максимална публичност за голям брой журналисти и да се избегне струпване пред Съдебната палата.

Обвиняемият няма да бъде воден в Съдебната палата, връзка с него ще се осигури по Скайп.

Припомняме, че майката на убиеца Десислава Николова бе задържана за 24 часа, след което бе освободена срещу гаранция от 100 000 лева. Приятелите на Кристиан Николов – 24-годишният Георги, син на депутата Лъчезар Иванов и 21-годишната Симона са обвинени от Софийска градска прокуратура в укриване на истината. Двамата са били в джипа по време на катастрофата.

Load More Related Articles

Check Also

Пиян шофьор опита да подкупи полицаи с кюлче злато

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинителен акт срещу пиян шофьор, който предложил на пол…